-
چهارشنبه, ۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۰۷:۴۹ ب.ظ
این یعنی ما از تجربه شبکه های ماهواره ای درس نگرفته ایم. تجربه ای که هم اکنون در آن زندگی می کنیم و مثل یک موجود زنده در مقابل چشم ماست.
برای استفاده از اینترنت ماهواره ای هم بهتر است بحث صدور مجوز کنار گذاشته شود چون نه تنها بی فایده است بلکه تنها باعث دردسر بی نتیجه برای حکومت و مردم می شود. حکومت نماینده مردم است. خواست مردم استفاده ارزان تر، آسان تر، با کیفیت تر و بیشتر از اینترنت است.
چند روز قبل، روز جهانی رادیو بود. همچنان در تاریخ ثبت است که روزی روزگاری در این کشور برای استفاده از رادیو مجوز صادر می شد. امروز هم برنامه ریزی می شود برای استفاده از اینترنت ماهواره ای، باید مجوز گرفت. دو کار مشابه در فاصله حدود 100 سال.
علاوه بر این نیز می توان گفت:
– ایران یکی از کشورهای بزرگ جهان به لحاظ مساحت و جمعیت است با این حال شاید تنها کشور بزرگ جهان باشد که همچنان در قالب سیستم حکومتی متمرکز (تمرکزگرا) اداره می شود. افزایش ارتباطات و در راس آنها اینترنت، اداره کشور را آسان و با کیفیت می کند. تاثیرات مثبت اینترنت ماهواره ای به ویژه در روستاهای دورافتاده و مناطق کم برخوردارتر کشور بیشتر خواهد بود. اینترنت زندگی و کسب و کارها را با عدالت بیشتری همراه خواهد کرد.
– ایران به دلیل شرایط کرونا و تحریم های حداکثری، با شرایط سخت وآزاردهنده ای روبه رو است. یکی از بهترین راه ها برای کاهش تاثیرات منفی این شرایط، آسان سازی استفاده از اینترنت است. باید زمینه ای را فراهم کرد تا تعداد بیشتری از مردم ایران به اینترنت با کیفیت تر، ارزان تر و سریع تر دسترسی داشته باشند.
– یکی از تاثیرات اینترنت ماهواره ای این است که بحث فیلترینگ به شیوه فعلی در ایران را بلاموضوع می شود. برای فیلترکردن وب سایت های تبلیغ کننده فعالیت های تروریستی، سوء استفاده جنسی از کودکان، نفرت افکنی، خشونت و نژادپرستی، باید به مانند دیگر کشورهای جهان از سازوکارهای معمول استفاده کرد یعنی ارتباط با ارائه کنندگان سرویس اینترنت.
– همانگونه که اینترنت، خود انقلابی در ارتباطات به وجود آورد اینترنت ماهواره ای نیز انقلاب دیگری در این زمینه خواهد بود و باید منتظر تاثیرات آن خواهیم بود.
– احتمالا با وجود اینترنت ماهواره ای، بخش زیاد یا مهمی از ارسال پارازیت بر برنامه های شبکه های ماهواره ای نیز بی اثر می شود چرا که افراد می توانند به وسیله گوشی موبایل، لپ تاپ یا تلویزیون های هوشمند برنامه های شبکه های رادیویی تلویزیونی را به وسیله اینترنت ماهواره ای تماشا کنند کاری که الان نیز روبه افزایش است.
- اینترنت ماهواره ای، ورود به مرحله جدیدی از دنیای ارتباطات است.با کنار گذاشتن بحث مجوز و استقبال از آن، به دنبال بهره مندی حداکثری حکومت و مردم از مزایای آن باشیم تا زندگی راحت تری داشته باشیم.
به جای مقابله بی نتیجه و غیراخلاقی با اینترنت ماهواره ای بهتر است بر کسب آمادگی برای استفاده حداکثری از این نعمت متمرکز شویم.
به زودی اینترنت ماهواره ای در جهان به صورت موثر و فراگیر راه اندازی می شود و ایران هم در دایره این امکان ارتباطی خواهد بود. البته اینترنت ماهواره ای هم اکنون به صورت بسیار محدود وجود دارد اما به زودی به صورت فراگیر با شرایط استفاده آسان و ارزان در دسترس همه خواهد بود. احتمالا چیزی شبیه تلویزیون های ماهواره ای.
نکته اینکه مجلس به تازگی بودجه ای را برای مقابله با اینترنت ماهواره ای تصویب کرده است. قرار است این بودجه به شرکت مخابرات اختصاص یابد تا با گسترش اینترنت ثابت، مانع از اینترنت ماهواره ای شود. غافل از اینکه استفاده از اینترنت ثابت، مانعی برای اینترنت ماهواره ای نیست.
تصویب بودجه برای مقابله با اینترنت ماهواره ای در مجلس نشان داد اعضای مجلس نه تنها شناخت درستی از گذشته و حال و آینده روندهای ارتباطی و زندگی ندارند بلکه همچنان اصرار دارند روندهای اشتباه گذشته در برابر فناوری های جدید ارتباطی را ادامه بدهند.
پیش از نوشتم که به جای مقابله با اینترنت ماهواره، از آن استقبال کنیم و با همراهی با این انقلاب ارتباطی، کشور را در مسیر جهش پیشرفت و توسعه قرار دهیم.
اما چگونه می توان از اینترنت ماهواره ای استقبال کنیم؟
- تماس و مذاکره با شرکت امریکایی اسپیس ایکس مالک و مجری راه اندازی اینترنت ماهواره ای فراگیر در جهان و دریافت جزئیات اینترنت ماهواره ای به ویژه درباره ایران و انتشار عمومی آن.
- تقاضا و تلاش برای راه اندازی دفتر نمایندگی شرکت اسپیس ایکس در ایران.
- ارتباط با شرکت اسپیس ایکس برای دریافت مالیات و عوارض به دولت ایران به دلیل فعالیت در فضای ایران.
- ارتباط و هماهنگی و توافق با شرکت اسپیس ایکس برای هشدار، تحریم یا فیلتر سایت ها یا بخش هایی که اقدام به انتشار محتوای کلاهبرداری، نژادپرستی، خشونت، کینه جویی، فعالیت تروریستی، پورنوگرافی، سوء استفاده مالی، سوء استفاده جنسی از کودکان، نقض حریم خصوصی و خبر جعلی باشند.
- تقاضا و تلاش برای قرار گرفتن ایران در اولویت پوشش کمی و کیفی اینترنت ماهواره ای.
- تسهیل فعالیت شرکت های ارائه کننده خدمات و فروش تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره ای در ایران.
- اختصاص عوارض و مالیات برای خرید و فروش تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره ای در ایران.
- اختصاص عوارض و مالیات برای واردات تجهیزات و استفاده از اینترنت ماهواره ای.
- ارائه تخفیف یا معافیت از مالیات برای اینترنت ماهواره ای در مناطق کم توسعه ایران.
- آغاز آموزش های گسترده و عمومی از جمله در مدارس، پادگان های سربازی، ادارات و دانشگاه ها درباره اینترنت ماهواره ای و راه های استفاده از آن با هدف افزایش آگاهی عمومی و سواد رسانه ای.
- مشارکت شرکت های ایرانی در زمینه های مختلف راه اندازی و استفاده از اینترنت ماهواره ای از جمله تولید تجهیزات مورد نیاز.
این اقدامات با هدف استفاده حداکثری ایرانیان از اینترنت با کیفیت، سریع و ارزان می تواند انجام شود.
در این صورت، می توان انتظار داشت ضمن کمک به رونق اقتصادی و افزایش دسترسی به اطلاعات و اطلاع رسانی، رضایت عمومی نیز افزایش یابد.
یک راه دیگر نیز این است که اینترنت ماهواره ای را ممنوع کرد. در این صورت، حکومت خود را از دایره نقش آفرینی در موضوع اینترنت ماهواره ای خارج می کند. یعنی حکومت به سان جنگ با سایه، خود را وارد داستان بیهوده و بی نتیجه می کند و به جای نقش افرینی در جبهه تقویت توسعه و آبادانی ایران، در جبهه مقابل قرار خواهد گرفت.
این روند تنها به خودآزاری دولت و آزار مردم منتهی خواهد شد اما تنها فایده آن این است که خود مردم مسیر واردات تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره ای و استفاده از آن را با خطا و آزمون به دست می آورند.
مردم هم به مانند همه قرن های اخیر، همانطور که با کنار زدن محدودیت ها از چاپ، مطبوعات، رادیو، تلفن، فکس، اینترنت، ماهواره، ویدئو، شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها استفاده کردند این بار هم، موفق خواهند شد.
این حق مردم است که از فناوری های جدید ارتباطی، آزادانه، آسان، ارزانی و با کیفیت استفاده کنند. به وظیفه خود عمل کنیم.
رضا غبیشاوی