حمید رابعی

مدیر انتشارات قرآنیوم ، مدیر مسئول پایگاه اینترنتی اربعین و مجری طرح احیاء دستخط و بازآفرینی آثار ائمه اطهار علیهم السلام

دعای هفتم صحیفه سجادیه با دستخط منسوب به امام سجاد علیه السلام

مافیای سلامت و درمان: یک تراژدی پزشکی

خب، بیایید یک نگاهی عمیق‌تر به این مافیای سلامت که واقعاً جایی برای خود در جامعه پزشکی پیدا کرده، بندازیم. ظاهراً این یکی از اون موضوع‌هایی هست که همگی به نوعی باهاش درگیر هستیم اما یه کم ازش غافلیم! راستش، حقیقت اینه که داستان از اینجا شروع میشه که نهادهای مختلف با هم دست به یکی کردن تا یک سیستم پیچیده درست کنند که در آخر منجر به تولید بیمار میشه. بله، درست خوندید! گاهی اوقات به نظر می‌رسه که بیمار شدن ما بیشتر از اینکه به خاطر یک مشکل واقعی پزشکی باشه، به خاطر یک نقشه از پیش تعیین شده است.

حالا بیایید نگاهی به جامعه پزشکی بندازیم. وقتی به یاد میاریم که چه سال‌ها تلاش کردند تا از طب سنتی به سمت طب مدرن حرکت کنند، می‌فهمیم که این تغییر نه تنها نیاز به دانش تازه داشت، بلکه چشم‌انداز مالی بزرگی هم داشت. به عبارت دیگه، پزشکان خودشو در شرایطی دیدند که نه تنها باید بیمار درمان کنن، بلکه باید از اون بیمار هم به نوعی سود ببرن. اینجا بود که بیمه به عنوان یک ابزار مالی وارد صحنه شد. بیمه بهشون این امکان رو می‌داد که دستمزدی بالا و غیرمنطقی برای خدماتشون درخواست کنن و در نهایت این سیستم مالی سعی داشت به نفعشون جا بیفته.

حالا بیایید با یک مثال ملموس برگردیم به بحث بیتوجهی به سلامتی. همه می‌دانند که تغذیه صحیح چقدر مهمه، اما حقیقت اینه که در جامعه ما بیشتر مردم از تغذیه سالم بی‌بهره‌اند. نان، روغن، قند و شکر، همه اینها به شکل روزمره وارد زندگی‌مون میشن و این مافیای سلامت آنقدر قدرتمند عمل می‌کنه که عملاً ما رو به سمت بیماری‌های مزمن و مختلف هدایت می‌کنه. وقتی صحبت از قند و شکر و روغن میشه، واقعاً می‌تونیم بگیم که اینها تنها ابزارهای تولید بیمار برای بیمارستان‌ها و پزشکان هست.

و اینجاست که بحث صنایع هم پیش میاد. مثلاً، در صنعت خودروسازی ایران، قرار نیست از تأثیرات منفی این خودروها بر سلامت مردم غافل بشیم. ترافیک، آلودگی هوا، تصادفات، همه و همه به نوعی تولید بیمار می‌کنن. وقتی هوای تنفسی آلوده میشه، بیماری‌های ریه و قلب هم رشد می‌کنن و به این ترتیب، چرخه تولید بیمار به حرکت در میاد. 

پس حالا که تصویر واضح‌تری از این مافیای سلامت داریم، شاید وقتش رسیده که خودمون رو بیدار کنیم و نه تنها در مورد سلامت خودمون بلکه در مورد ساختارهای اجتماعی‌ای که اطرافمون هست دقت کنیم. حقایق تلخی در پشت صحنه وجود داره که نیازمند نقد جدی و عمیق خودمون هست. رسانه‌ها هم در این فضا می‌تونن نقش بسیار پررنگی داشته باشن؛ باید به دنبال حقیقت بگردند و نقش اعضای این باند رو شناسایی کنند، تا شاید بتونیم به یک تغییر واقعی دست پیدا کنیم. شاید اگر همه به یکدیگر کمک کنیم، بتونیم به جای تولید بیمار، تولید سلامتی کنیم!

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

مطالب پیشنهادی