-
دوشنبه, ۲۵ اسفند ۱۳۹۹، ۱۱:۱۷ ق.ظ
این پروژه ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و خط دوم آن نیز ویژه آب رسانی به مشهد است بعد از تأیید و تکذیبهای مکرر مسئولان کشوری و استانی درباره انتقال آب از خلیج فارس به مشهد، سرانجام دیروزحجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان فاز دوم انتقال آب از خلیج فارس به استانهای شرق کشور را به صورت رسمی آغاز کرد تا پروژه انتقال آب از استان هرمزگان که به گفته برخی مسئولان استانی، مجوز وزارت نیرو را نداشت و هنوز مطالعات زیست محیطی درباره آن صورت نگرفته بود، وارد فاز تازهای شود. لازم به ذکر است پیش از این حمید رابعی طرح خود در خصوص لزوم انتقال آببه فلات مرکزی ایران از دریاهای جنوبی را در قالب طرح نجات فلات مرکزی ایران ارائه کرده است . در طرح مهندس حمید رابعی قابلیت کشتیرانی در ایرانرود نیز علاوه بر انتقال آب مطرح شده است . ماجرای انتقال آب به استان خراسان رضوی و شهر مشهد سابقهای ده ساله دارد، اما مطالعات جدی انتقال آب از جنوب کشور و به ویژه دریای عمان در سال ۱۳۹۳ آغاز شد و پس از دریافت تأییدیههای زیست محیطی، تفاهم نامه انتقال آب دریای عمان از سواحل چابهار به استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب وفاضلاب و استانداران این ۳ استان، شهریور ۱۳۹۸ در مشهد امضا شد و این انتقال سروشکل رسمی تری به خودش گرفت.
آن طور که قاسم تقی زاده خامسی، معاون آبفای وزارت نیرو، گفته بود، درمجموع امکان برداشت یک میلیاردو۲۰۰میلیون مترمکعب از آب دریا با این طرح فراهم میشد که سهم خراسان رضوی از این مقدار ۱۱۰میلیون مترمکعب بود. کل بودجهای که برای انتقال آب از دریای عمان در نظر گرفته شده بود، نزدیک به ۳/۹ میلیارددلار بود و طبق برآوردها، آب دریای عمان تا سال ۱۴۰۴ به مشهد برسد.
هدیه دولت به مشهد
طرحی که وزیر صمت آن را هدیه دولت به مشهد خوانده بود، تا آن روز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و قطعه نخست آن، یعنی از تأسیسات آب شیرین کن به گل گهر و به طول ۳۰۵کیلومتر افتتاح شده و قرار بود در فاز چهارم به مشهد برسد.
این صحبتها درحالی مطرح میشد که محمد علایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، ۱۴ اسفند و در نشست خبری روز ملی آب، بار دیگر تأکید کرد که هنوز از سوی وزارت نیرو مصوبهای مبنی بر انتقال آب از خلیج فارس به دست ما نرسیده است. البته علایی به این نکته هم اشاره کرد که تنها دغدغه متولیان حوزه آب خراسان رضوی و مشهد، تأمین آب شرب برای استان است و فرقی نمیکند این آب از دریای عمان تأمین شود یا خلیج فارس! علایی ۲۷ بهمن و در گفتگو با ایسنا بهترین گزینه تأمین آب برای فلات مرکزی و خراسان رضوی را انتقال آب از خلیج فارس دانسته و مدعی شده بود که در اجرای این طرح و انتقال آن برای کویر مرکزی ایران نیز مشکل خاصی ایجاد نمیشود.
سرانجام رسمی شد
وی با اشاره به ادامه این مسیر انتقال آب افزود: خط دوم این مسیر از خلیج فارس و دریای عمان به سمت خراسان جنوبی و مشهدالرضا ادامه مییابد. خط سوم برای استان اصفهان و خط چهارم از دریای عمان به منطقه زاهدان و زابل در سیستان وبلوچستان آب رسانی میکند.
انتقال آب از خلیج فارس ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
تماسهای ما با مدیر پروژه شیرین سازی آب دریای عمان ومدیرعامل آب منطقهای برای دریافت اطلاعات بیشتر از این پروژه و سرنوشت انتقال اب از دریای عمان وهزینههایی که تا امروز صرف آن شده است بی پاسخ ماند!