حمید رابعی

مدیر انتشارات قرآنیوم ، مدیر مسئول پایگاه اینترنتی اربعین و مجری طرح احیاء دستخط و بازآفرینی آثار ائمه اطهار علیهم السلام

دعای هفتم صحیفه سجادیه با دستخط منسوب به امام سجاد علیه السلام

انتشار دستخط منسوب به ائمه معصومین(ع) در مفاتیح الکلام

کتاب «مفاتیح الکلام» که شامل ۶ دعا، زیارت و مناجات است، از رسم الخط امام علی(ع) در قرآن شماره ۶، رسم الخط امام حسین(ع) در قرآن شماره ۳۳۸۲، رسم الخط امام سجاد در قرآن شماره ۱۶، رسم الخط امام صادق در قرآن شماره ۳۵ و رسم الخط امام رضا(ع) در قرآن شماره ۱۵۸۶ برای نگارش مناجات حضرت علی(ع) در مسجد کوفه، دعای عرفه، دعای ابوحمزه ثمالی، زیارت اربعین، دعای کمیل و مناجات شعبانیه استفاده شده است.
نخستین نسخه از کتاب مفاتیح الکلام به همت کتابخانه آستان قدس رضوی به آستان مقدس امامین عسکریین(ع) اهدا شده است.

برای نخستین بار متن زیارت عاشورا در کتاب مفاتیح الکلام با رسم‌الخط منسوب به امام موسی بن جعفر علیه‌السلام، که از روی قرآن شماره دو کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اقتباس شده، به نگارش درآمد و در پایگاه جهانی اربعین منتشر شد.

هم‌اکنون متن کامل زیارت عاشورا با دستخط منسوب به امام موسی بن جعفر علیه‌السلام در پایگاه اطلاع‌رسانی اربعین به نشانی arbaein.ir قابل مشاهده و دریافت است.

زیارت عاشورا حدیث قدسی است و اولین کسی که از اهل بیت علیهم‌السلام متن زیارت عاشورا را برای عموم مردم خواند، امام باقر(ع) بود که فرمود پدرم و او از پدرش و او از جد ما از پیامبر(ص) و او از جبرئیل و جبرئیل از خداوند متعال نقل کردند که خداوند فرمود: السلام علیک یا أبا عبدالله... یعنی متن زیارت در بین اهل بیت علیهم‌السلام بوده است. حضرت امام حسین(ع) در روز عاشورا دو بار زیارت عاشورا را قرائت کردند، یک بار بین نماز ظهر و عصر روز عاشورا از ابتدا تا انتهای زیارت را خواندند و یک بار از صبح تا غروب عاشورا بنا بر مناسبتی تکه‌ای از زیارت عاشورا را خواندند؛ آن مرتبه‌ای که کامل خواندند بین الصلاتین بود، اما یک باری را که تکه‌تکه خواندند تمام فرازهای زیارت عاشورا خوانده شد جز فرازی که الان سجده دارد. اینجا دیگر حضرت به شهادت رسیدند. 

برای دریافت فایل اینجا کلیک شود.

 

زیارتنامه حضرت فاطمه معصومه(س) در کتاب مفاتیح الکلام برای نخستین بار به وسیله نرم‌افزار بازآفرینی شده است.

این زیارتنامه، با دستخط منسوب به حضرت علی بن موسی الرضا(ع) که از روی قرآن شماره ۱۵۸۶ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منسوب به آن حضرت اقتباس شده، بازآفرینی شده است.

برخلاف برخی از زیارت‌نامه‌هایی که از علما و بزرگان دینی برای معصوم‌زادگان و امام‌زادگان انشاء شده، درباره فاطمه معصومه(س) این نکته حائز اهمیت است که زیارتنامه‌اش از ناحیه امام رضا(ع) نقل شده است.

از یکی از محدثین بزرگ قم به نام سعد اشعری که توفیق تشرف به محضر امام زمانش یعنی وجود مبارک امام رضا(ع) را پیدا کرده، نقل شده است که وجود مبارک امام رضا(ع) به من فرمود: یا سعد! قبری از ما در خاک شماست. عرض کردم: منظور قبر کریمه اهل ‌بیت فاطمه معصومه(س) است؟ فرمود: آری. سپس فرمود: شما آن بزرگوار را با این وضع زیارت بکنید.

لذا این زیارتنامه‌‌ای که در کُتب زیارات و ادعیه آمده است جزء مُنشئات وجود مبارک امام هشتم(ع) است که امام رضا(ع) فرمود: وقتی خواستید فاطمه معصومه(س) را زیارت کنید این ‌چنین بگویید.

شیخ صدوق نیز به سند حسن، [سندى در حد صحیح] از سعد بن سعد روایت کرده که از حضرت رضا(ع) درباره فاطمه دختر موسى بن جعفر(ع) سؤال کرد؟ حضرت فرمود: هر که او را زیارت کند، براى او بهشت است.

و به سند معتبر دیگر، از فرزند آن حضرت، امام جواد(ع) روایت شده که هرکه عمه مرا در قم زیارت کند، بهشت براى اوست. علامه مجلسى رحمه الله از بعضى کتاب‌هاى زیارات، نقل کرده: علی بن ابراهیم، از پدرش، از سعد اشعرى قمى، از حضرت رضا(ع) روایت کرده که آن حضرت فرمود: اى سعد، از ما نزد شما قبرى هست، گفتم فدایت شوم قبر فاطمه، دختر امام موسى(ع) را مى فرمایى؟ فرمود :«بلی مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَـهُ الْجَنَّةُ»

آرى هرکه او را زیارت کند، درحالیکه عارف به حقش باشد، بهشت براى اوست. در کیفیت زیارت حضرت معصومه(س) می‌آید چون به نزد قبر آن حضرت برسى، بالاى سر، رو به قبله بایست، و سى وچهار مرتبه الله اکبر و سى وسه مرتبه سبحان الله و سى وسه مرتبه الحمد لله بگو، آنگاه این زیارتنامه را بخوان.

 

«دعای عهد» با اقتباس از نسخه موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به شماره ۳۵ که به دستخط امام صادق(ع) نیز منسوب است، برای نخستین بار چاپ و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

این نسخه از «دعای عهد» در کتاب مفاتیح الکلام منتشر شده و فایل پی‌دی‌اف آن را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی

مطالب پیشنهادی